Stvari Koje Radimo Pogrešno Prilikom Brige O Koži - Klixony

Stvari Koje Radimo Pogrešno Prilikom Brige O Koži

02 March 2019

Svi bismo željeli imati zdravu kožu i zato većina nas koristi najbolje od proizvoda za njegu kože. Osim toga, svaka osoba ima neku vrstu dnevne rutine, a neke od tih rutina ili navika često čine više zla nego dobra za našu kožu. Na primjer, naučnici kažu da većina žena ne vlaži kožu svake godine. A taj nedostatak vlage glavni je uzrok nabora, akni i ljuštenja.

Nemojte započeti svoju rutinu ispiranjem šminke.

Ok, prva stvar koju trebate učiniti jest očistiti vašu kožu. Oprati kožu i paziti da vam pore ne budu začepljene. Ako možete, dvostruko očistite.

Upotreba pogrešnog sredstva za čišćenje

Uvijek biste trebali provjeriti faktor pH čišćenja. Normalni pH vaše kože je 5,5, a ako odaberete sredstvo za čišćenje s višim pH vrijednosti, to može uzrokovati akne i učiniti naše lojalne žlijezde da proizvode više sebuma nego što je prirodno.

Ne primjenjujući tonere nakon čišćenja

Nemojte podcjenjivati toner. Ona će pripremiti vašu kožu za hidratantnu kremu i ukloniti sve što bi moglo zagaditi vašu kožu kao što je hlor iz vode iz slavine. Međutim, trebali biste se pobrinuti da koristite toner bez alkohola.

Akne

Svi smo napravili ovu grešku. Nemojte to raditi. Širite infekciju. Samo ga ostavite, ili koristite posebne akne tretmana (salicilna kiselina).

Izbjegavanje ulja

Čak i ako je koža uvijek masna, svakako upotrijebite ulja za vlaženje kože. Vaša koža mora biti hidrirana. Upotrijebite ulja s linolenskom kiselinom, poput organskog ulja.


Ne upotrebljavajući SPF proizvode

Sunce oštećuje vašu kožu. On uzrokuje bore i pigmentaciju ako ne koristite nikakvu zaštitu.


Ne mijenjate jastuk

Znaš, možda neće izgledati ovako, ali vaše jastučnice su prljave. Ona skuplja puno bakterija, a ne samo iz našeg tijela, ali i iz okolnog područja. To može uzrokovati akne.

Najgore navike

Cigarete razbijaju samo kolagen i elastin. Nedostatak tih elemenata samo čini vašu kožu starijom. Prestanite pušiti i usporićete proces starenja.

Izvor slika: 24viralphotos.com

Stvari Koje Radimo Pogrešno Prilikom Brige O Koži
1
Comments
Neueste Artikel