Ako Vidiš Da Dijete Sjedi Ovako, Zaustavi Ga Prije Nego Bude Kasno - Klixony

Ako Vidiš Da Dijete Sjedi Ovako, Zaustavi Ga Prije Nego Bude Kasno

02 March 2019

Istraživanja pokazuju da djeca doista ne shvaćaju stvari do sedam godina. Većina njihovih postupaka (obično nepravde) potpuno su slučajne, što često ostavlja roditelje da se drže za glave.

Djeca uvijek imaju tendenciju da pronađu nove načine ostvarivanja zadataka i rade stvari na drugačiji način. Oni takođe imaju svoj način puzanja. Stvar je u tome što djeca zapravo ne znaju što je dobro za njih i šta nije.

Djeca i njihovi snovi

To je zato što se njihove perspektive i izgledi uveliko razlikuju od onih odraslih. Ti mladi nesvjesni umovi ponekad stvaraju najčudnije trenutke. Sve to, naravno, zanemaruje starješine.

A zašto ne bi trebali biti? To su faze koje svako prolazi tokom odrastanja. Međutim, i uvijek postoji ‘međutim’, postoje neke aktivnosti djece koja treba pratiti odrasle osobe.

Jedna takva aktivnost je sjedeći položaj pod nazivom ‘žaba’ ili ‘W’. Ako se pitate šta je to i zašto treba pratiti, ne tražite dalje. Imamo sve činjenice i informacije koje trebate.

Razgovaraćemo o određenom sjedećem položaju zvanom “W” ili “žaba”, što je vrlo popularno među djecom.

Šta je “žaba” ili “W” pozicija?

Sjedište “W” ili “žaba” prilično je uobičajeno kod djece. To uključuje savijanje nogu i spuštanje koljena.

Zašto ga treba pratiti?

Sjediti “W” ili “žaba” uzrokuju puno problema kod djece. Na trbuhu i leđima mišića nema naprezanja dok su noge prolazile pune napetosti.

Pitanja s koordinacijom

Sjedeći u “položaju W”, dijete nikako ne može postići aktivnu rotaciju trupa. Premještanje težine nije jednako učinjeno.

Daljnje posljedice

Pozicija ‘W’ takođe može rezultirati pitanjima koordinacije. To može uzrokovati rast kosti bočno. Takođe može dovesti do savijene kičme u vrlo mladoj dobi.

Bolna dislokacija

Dijagnoza kuka može se pojaviti vrlo često u djece koja sjede na tom položaju, osobito kod osoba s hip-displazijom kuka.

Postoji sigurna strana

Međutim, usred svake kontroverze i miješanih mišljenja oko “W” položaja, uvijek je važno i bolje biti na sigurnoj strani.

Izvor slika: ftwinsane.com

Ako Vidiš Da Dijete Sjedi Ovako, Zaustavi Ga Prije Nego Bude Kasno
1
Comments
Neueste Artikel